ESPORT 7

Manresa és una de les ciutats pioneres de Catalunya on es fan exhibicions de judo en la dècada dels anys 50, tenim constància del pas pel Casino de Manresa del Mestre Birnbaum i els seus alumnes «Pepín» José Busto, Francesc Talens …

El Judo Manresa inicia la seva activitat l’any 1969 de la mà de Tomás Fernández. L’any 1989 neix l’Esport-7-Judo sota la direcció del Mestre Maurici Casasayas, amb la intenció de generar un nou projecte “Judo per tothom” per qualsevol nivell, condició i finalitat personal del practicant.

El projecte s’amplia amb el Centre de Tecnificació de Judo l’any 1991. Un Centre que ens va permetre desenvolupar l’àrea de formació de competidors de diferents nivells sense interferir en les altres seccions de Judo.

El 2013 l’Ajuntament de Manresa inaugura un espai on hi ubiquen una sala de 360 metres quadrats totalment preparada per portar tota la tecnificació dels clubs del Bages, Moianès i més tard amb la incorporació del Ripollès.

Un apartat a tenir en compte és la tasca educativa i formativa de nens i nenes a partir de 4 anys. Tasca que s’amplia durant els últims 15 anys portant el Judo a 6 escoles de Manresa i pobles del voltant. A més del projecte de l’Ajuntament de Manresa “Esport a la Carta” que permet fer sessions d’iniciació al Judo a uns 1000 nens i nenes de totes les escoles de la ciutat.

La tasca no és feina d’una sola persona. El mestre Maurici Casasayas forma un equip de professionals que han permès  tirar endavant aquest projecte de fa més de 30 anys, assolint un nivell d’imatge i reconeixement del judo preponderant dins l’esport a Manresa.

Durant aquests anys sobre tot a partir del 1991 Esport-7 va començar a tenir resultats importants a nivell català, estatal i inclús internacional.

Judokes com Josep Carrió, varies vegades campió d’Espanya en diferents categories, 7è d’Europa Junior i 2n al Jocs Mundial de la Joventut a Moscú-98.

Maurici Casasayas Soler campió de Catalunya i campió d’Espanya en diferents ocasions, destacant el seu 1r lloc en el campionat d’Espanya Abs el 2010.

Destacar d’altres medallistes a nivell estatal en diferents categories com David Roca, Xavier Jodar, Jaume Planas, Anna Ribera,  Gemma Casasayas, Erik Simon, Mariona Figols, Gerard Gracia, Bruna Roca, Ruben Mani, Juli Palacios, Carles Yanguas  Pol Lopez, Eric Guerra, Noelia Jardo, Jordi Perez de Mendiguren, Pau Santacreu, Neus Santacreu …

En l’actualitat Esport 7 compta amb més de 180 cinturons negres entre 1r Dan i 8è Dan.

Esport-7 ha estat guardonat en diferents ocasions per estaments federatius i municipals.

  • Millor Entitat fomentadora del Esport de Base”XXI Nit del Esportista” (Març de1991)
  • Millor Entitat Esportiva de Manresa del 1991 “XXII Nit del Esportista” (Març de 1992)
  • Trofeu Campions del Mundo Deportivo (Novembre de 1993)
  • Premi al Millor Club de la Federació Catalana pels resultats de la Temporada 1994-95.
  • Premi Campions del Mundo Deportivo (Octubre de 2006)
  • Premi Campions del Mundo Deportivo (Novembre de 2009)
  • Premi A.E. La Salle a la Millor Entitat Esportiva  de Manresa en la 42ª Nit de l’Esportista  (Juny de 2012)